Category definition for български

A place for discussions in Bulgarian.

3 Likes

Искам да попитам за сериал “В очакване на Слънцето”,защо не позволява да се превежда на български,иначе с другите езици няма проблеми,проблема е само с този сериал .

За турския сериал ли става дума… сега го видях и той е преведен на бълг. език до 16 епизод. 17 серия не е готова още, така като гледам сега са отключили епизода и са почнали на англ.превод. Сега може да се превежда. Сигурно е била заключена, заради сегментирането.

Проблемът е в недовършените 5 и 6 части на 8-ми епизод от “Waiting for the sun”, както и на останалите епизоди до 15 !
Това е съобщението, което се появява при опит за довършване:
"Subtitles in Bulgarian are complete and the channel staff have locked them from further edits. Please contact the Channel Manager if you wish to make edits."
От 28.10. този въпрос е отправен към Chanel Manager Loolboi и Viki support, но досега отговор няма.

Да сега видях, че за 8 епизод, има сегменти, но няма превод на английски език. Съобщението излиза, защо като са на 100% преводите се заключват субтитрите. Видях, че много хора превеждате този сериал, защо някой от вас, който е най-активен не поиска да е български модератор, за да има права над сериите. Ако някой разбира турски, няма нужда да чакате субтитри, а по слух може да превеждате. Ако има български модератор, ще ви отключи серията, без да се молите на мениджъра. Ако мениджъра на канала не ви отговори до 7 дни, пишете на Help Center, те ще ви дадат права върху филма. Досега не съм имала лично аз проблеми със такива големи забавяния.

Точно по тази причина писах отново на Support, за да ми дадат права на модератор, тъй като превеждам освен от английски и от турски. Най-вероятно ще трябва още някоя друга седмица да почакам.:slight_smile:

Значи трябва са се въоръжиш с търпение :smile:

Искам да ви благодаря за тази тема. Истината е, че винаги, когато виждам сериалите преведени от всичките ни съседи (особено румънците и турците, които изглежда са доста активни тук), но не й от нас- нещо ме жегва отвътре. Много исках да си извоюваме правотов този сайт- също както нашите съседи. затова тази категорич ме изпълни с радост. Надявам се, че повече българи ще дойдат тук, и че някой ден ще видя драмите тук преведени не само от нашите гранични съседи, но и от и за нас- българите. Благодаря на всички, които подкрепиха тази дискусия и ме зарадваха. :slight_smile:

1 Like