Asa cum am promis, am revenit in mare stil.
Despre mine
Am 27 de ani, iubesc sa descopar muzica din orice colt al lumii, jocurile de consola/pc/mobile si mai nou serialele chinezesti (zilele acestea fac debutul si pe coreene cu My Roommate is a Gumiho). Locuiesc in Piatra Neamt din 2019, dupa 15 ani de Bucuresti si va spun sincer ca nu m-as mai putea intoarce in Bucuresti. Linistea si atmosfera calma de aici, sunt altceva.
Intalnirea cu serialele chinezesti
Asta s-a intamplat in decembrie 2020. Cautand pe YouTube un trailer pentru animatia WHITE SNAKE, am dat din intamplare peste serialul THE LEGEND OF THE WHITE SNAKE. Cu reticenta, am inceput sa-l urmaresc si pot spune ca m-a captivat indeajuns cat sa raman pana la final. Fiind deja un iubitor a tot ceea ce inseamna jocuri din categoria fantasy, sansele sa fiu captivat erau mari. Dupa aceea, am dat peste THE UNTAMED care m-a atras si mai mult in lumea acestor seriale. De la poveste, actori si pana la desfasurarea actiunii, totul a fost de nota 10+. De pe YouTube am ajuns pe IQIYI, unde am continuat cu THE WORLD OF FANTASY. Un serial care mi-a placut foarte mult si pe care l-as fi adorat, daca nu avea un final total stupid sau macar sa-l fi continuat cu un nou sezon. Dupa acest serial a inceput un maraton in toata regula, pe toate platformele posibile si imposibile (WETV, MGTV), ajungand acum la o lista maricica de seriale vazute si pe care o tin actualizata in mydramalist. Chiar va recomand acest site. Are si aplicatie pentru telefon. Pe Viki, ca spectator, am ajuns prin ianuarie, anul acesta. Tot asa, dupa cautarea mai multor platforme cu seriale chinezesti. Bineinteles, a urmat si aici o intreaga aventura. Acum, prefer sa vad serialele acolo unde sunt postate mai repede. Pana acum VIKI si WETV erau la putere, dar recent m-am dat din nou si pe Youtube, unde au inceput sa apara fel si fel de canale cu seriale.
Traducator pe Viki
Aceasta activitate a inceput in februarie, dupa ce i-am atras si pe ai mei parinti in universul acestor seriale. Insa, tot dadeau peste seriale netraduse sau care erau in curs de traducere. Tot stand si gandindu-ma, am zis ca de ce sa nu dau o mana de ajutor. Serialul care mi-a dat imboldul final, a fost LEGEND OF AWAKENING.Un serial pe care eu il vazusem si a carui poveste mi-a placut enorm. Va ramane pentru totdeauna un serial de suflet. Am dat de el pe VIKI, dar nu avea moderator pe Romania. Nestiind foarte multe despre voluntariat la acel moment, am dat mesaj catre CM si am avut noroc sa fie foarte draguta, contactand un moderator cu care mai lucrase, pentru a-i solicita preluarea serialului, dar si a mea. Voluntarul este @tony83n_283, caruia ii multumesc ca mi-a dat aceasta sansa, desi aveam zero contributii. De asemenea, ii multumesc ca m-a indrumat de fiecare data si mi-a oferit un feedback direct, exact ce aveam nevoie. Pot spune fara nicio retinere, ca de la ea am preluat o parte din stilul de moderare si pentru mine, reprezinta un exemplu de ASA DA, cand vine vorba despre cum trebuie sa fie un voluntar. Bineinteles, dupa acest serial au inceput sa vina din partea ei si mai multe seriale unde am inceput sa traduc. Acum, particip si la proiecte moderate de alti voluntari.
Moderator pe Viki
Eh, si acum vine partea palpitanta. Mi-am inceput activitatea pe Viki cu idei marete, dar la un moment dat, am dat nas in nas cu realitatea. Dupa o "smotoceala’ de la @tony83n_283, am inteles ca trebuie sa cobor cu picioarele pe pamant, pentru ca lucrurile nu stau chiar asa cum cred eu. Ii multumesc si pentru asta. Cu “smotoceala” la pachet si cu foarte mult timp la dispozitie, am inceput sa preiau la moderat seriale ramase in aer. Nu o sa intru in detalii, pentru ca activitatea mea se poate vedea in mod transparent pe profil. Asa cum am spus mai sus, am preluat o parte din stilul ei de moderare, pe care l-am mai schimbat pe parcurs. Contrar ideii ca nu conteaza cine modereaza, dupa trei luni de voluntariat si de verificat la sange tot ce inseamna comunitate romaneasca, am ajuns la concluzia ca este FOARTE IMPORTANT cine modereaza.
Despre subiectul din ultima fraza, cat si despre ceea ce cred eu ca ar trebui schimbat/imbunatatit, astfel incat sa avem o comunitate unita si de calitate, o sa creez un alt topic (poate chiar o postare facebook; ma bag direct in gura lupului ). De asemenea, o sa vin si cu ceva propuneri, care sper sa fie bine primite. Sunt constient de tot ceea ce ma astepata in urma acestor initiative, dar cred ca doar asa putem scoate aceasta comunitate din moarte clinica, precum si din unele obicieiuri care au dus la situatia in care suntem acum. Personal, cred ca trebuie sa intelgem ca suntem cu totii o echipa si de noi depinde totul. Trebuie aruncata la gunoi mentalitatea de “eu sunt cine sunt” si imi vad doar de tarlaua mea. Desi poate multi nu rezonati cu idea, dar a fi voluntar pe Viki nu cred ca este despre noi in mod individual, ci despre noi ca romani. Un grup de romani, care vine in ajutorul altor romani. Eu asa vad si voi vedea in continuare lucrurile. De aceea, o sa mai auziti de mine.
Gata, ajunge pentru moment. O sa revin in perioada urmatoare cu subiecte mult mai antrenante. Va multumesc pentru timpul acordat si nu uitati ca doar comunicand si punandu-ne la aceeasi masa, se poate ajunge la un rezultat. Eu voi fi mereu deshis la orice subiect/intrebare, precum si la feedback privind activitatea mea pe Viki.
Pentru mai multe informatii despre mine, las aici PROFILUL VIKI, precum si PROFILUL MYDRAMALIST. Va recomand sa faceti si voi la fel. Astfel, ne putem cunoaste mai bine activitatea, dar si preferintele in materie de seriale/filme.