^^ Pe viki, despre verzi si uscate ^^

poti sa dai sus la search…dar schimbi optiunile din “dramas” in “users”.

1 Like

Whaaaaaaaaa!!! Esti o adevarata veterana in drame coreene! Ma asteptam sa fie multe in lista ta, dar tot m-ai impresionat.

schimba “veterana” cu “obsedata” si aia sunt eu

@morico you’ve created a monster cu onion head asta, o sa va terorizez

cine mergeeeee?

Pfff… n-am cum sa ajung. O sa plec la Londra pe 22

vrei sa facem schimb? ma duc eu la londra in locul tau si mergi tu la gaudeamus?

1 Like

Hahahah! Nu :))))

Hai ca am votat si eu, iar dupa m-am uitat la clasament :slight_smile:

Am notat cu sageata rosie cele pe care eu le consider supraapreciate si care, dupa mine, n-au ce cauta in top 10, cu sageata albastra cele pe care eu le vad mai sus in top decat pozitia pe care o ocupa momentan si cu negru cele care-s cat de cat ok in clasament.

Nu mai am de mult timp 15 ani, insa daca as fi avut, tot n-as fi putut vota cu “Heirs”, deci tind sa cred ca au votat si multi copii (sub 15 ani), genul ala de “fani lala band” :slight_smile: astfel nu-mi explic pozitia fruntasa din clasament sau n-au fost deloc obiectivi, ci au votat doar pentru ca sunt fanii unor actori. Un alt serial pe care-l vad supraapreciat e Cheongdamdong Alice. Imi place actorul de mor, il consider foarte bun, dar serialul ca atare n-are ce cauta in top 10, la fel ca si Flower Boy Next Door. Aici, pe langa scenariul ca atare ce are niste derapaje, am eu o problema cu Park Shi Hye, ce nu ma incanta deloc. In toate serialele in care am vazut-o e la fel. Poate sunt de vina si producatorii ca nu ii dau si alte tipuri de roluri, insa cred ca nici nu poate fi versatila, pare incremenita intr-un anumit tipar.O fi avand ea multi fani, dar pentru mine ea inca n-a dat dovada talentului actoricesc. De asemenea cred ca e actrita ce arata cel mai prost in scenele in care trebuie sa fie sarutata de cineva. Inteleg restrictiile impuse de legea audovizualului korean pentru filmele 15+, n-am o problema cu asta, dar altele arata bine chiar si in acea pozitie statica si usor ridicola, ea arata oribil de fiecare data (speriata in mod fortat… nici nu mai stiu cum sa spun, ca naiba). Absolut in toate filmele ei scena “sarutului” e horror, mai bine ar scoate-o de tot.

Cred ca “The Winter the winds blows” e subapreciat. Eu l-am vazut pe Euphoria Tv si mi s-a parut bun… asa, foarte subtil si fin, mai matur. (imi place mult actrita) Acuma, daca “Heirs” e pe primul loc, atunci nu ma mir ca TWTWB e atat de jos, e clar ca are alt target. Mi-a placut “I hear your voice” pentru plusul de originalitate dar si jocul actoricesc, deasemenea “Secretul” (nu m-am putut dezlipi de el o zi si jumatate). Totusi, cand actorii sunt buni, se vede, ridica mult un serial. “I miss you” e ok, mi-a placut la inceput, dupa a devenit usor predictibil, dar hai, merge in top 10, iar “The Master’s Sun” a fost ciudat, o combinatie hilara … dar interesanta, il vad in top 5.

Daca ar fi sa aleg totusi drama anului, atunci …hmmm. as pune “I hear your voice” pe 1 (pentru ca merge si la un public tanar si la unul mai matur), “The Master’s Sun” pe 2, “Secretul” pe 3, “The Winter the winds blows” pe 4 (mi-a placut, dar celelalte au avut un plus de originalitate, acesta a fost mult prea profund astfel ca unii l-ar putea considera plictisitor la o privire superficiala) si “I miss you” pe 5. A mai fost o drama al carui scenariu l-am gasit destul de interesant la inceput, promitator (am un lapsus acuma si nu tin minte titlul), insa e o drama ce a rulat in paralel cu “I hear your voice”, despre o politista ce s-a trezit din coma dupa vreo 5 ani si vedea persoane decedate, insa partenerul ei mai tanar (ce a jucat parca in Dream High- ala cu urechi clapauge), a stricat tot filmul prin jocul actoricesc foarte, foarte slab.

@denisa_lapusan - drama cu politista e Who are you.
Hm, ok topul tau, dar desi mi-a placut I hear your voice f mult, eu as pune Secret in fata acesteia. Heirs il urmaresc pentru ca imi place sa vad filme sau drame cu tineret, atata tot. Nu are ce cauta in top 10 si daca ma intrebati pe mine kekek

1 Like

A… si am mai uitat de “When a man loves”. Mi-a placut scenariul, actorul principal (foarte bun), insa actrita a lasat de dorit, de aceea, nu intra in top5, insa il vad in top 10.

Mama urmareste “Ura de fiica” (My daughter Seo Yeong ) pe Euphoria TV si mi-a spus ca “nu-i rau”, insa cel mai mult dintre toate dramele koreene contemporane difuzate la noi i-a placut “That winter the wind blows”. ( Asta ca sa avem si opinia unei doamne de 60 de ani) :smiley:

suntem pe aceeasi lungime de unda :wink:
poate si datorita faptului ca suntem din aceeasi generatie.

"Secret " e foarte bun, (mai bun decat I hear your voice) insa l-am pus pe 3 pentru ca consider ca prinde mai mult la un public mai matur (25+), in timp ce “I hear your voice” poate acoperi si targetul tanar si 25+, de aceea o vad drama anului, ca prinde la toti.

Am votat si eu pentru Best Korean Drama of 2013

Peste 50 de mii de oameni au votat Heirs… wow… ii obisnuiesc cu standarde scazute pe copiii astia. Cum poate un serial comercial sa bata Master’s Sun sau Secret?

Pana si fetele de pe dramabeans au renuntat la Secret… ce se intampla? Catalogam un serial numai dupa primul episod…
Sincer mie mi s-a parut un episod interesant, plus ca atunci cand o condamnau, deja ma gandeam Ohhhh… cand o sa iasa fata asta… muhahahaha

Dar mai sunt 11 zile.

Si acesta este topul meu pe 2013:

1. Master’s Sun
  2. Secret
  3. That Winter, The Wind Blows
  4. Two Weeks
  5. I Hear Your Voice
  6. Good Doctor
    Si aici se opreste. Daca as putea as pune si musicalul “Elisabeth”, dar… nu se poate.

Daca nu stiti, “Elisabeth” este despre Sissi si Franz Joseph si… Tod aka Death. Cum ea s-a indragostit mai intai de personificarea mortii, apoi l-a cunoscut pe Franz Joseph si l-a ales pe cel din urma. Tod este iubitul tradat si obsesiv, urmarind-o de-a lungul vietii ei, pentru ca in final sa o primeasca in bratele lui reci, cadaverice.

Uitati un videoclip:
http://youtu.be/RAJ0cohiXOQ

Primele doua episoade ale dramei Secret nu-s promitatoare deloc, deci nu ma mir ca unii renunta sa-l mai urmareasca :slight_smile: Cam din episodul 3 se schimba totul, iar deja din 5 esti prins si nu te mai poti desparti.

Ratingurile inregistrate in Korea spun totul :smile:

M-am uitat la Secret doar pentru ca multi l-au apreciat si de aceea am rezistat eroic, ca sincer, dupa primele doua episoade n-am mai vrut sa ma uit :slight_smile: si bine am facut ca n-am renuntat, caci e intr-adevar un serial foarte bun.

Inteleg, dar aceste audiente sunt pentru si conform publicului corean.
De obicei, sunt seriale care desi au succes in Coreea, pe viki si alte site-uri internationale nu au. Si viceversa.

Asadar, ma intereseaza mai mult subiectul, in acest caz - formarea unei iubiri nascute din ura, razbunarea fetei si pedepsirea adevaratilor vinovati, decat pasul lent sau rapid.

Cred ca de aceea multi au rezistat primelor episoade. Pentru povestea care se infiripa…

Primele doua episoade mi s-au parut usor confuze, nu te prinzi “de ce” el reactioneaza atat de agresiv, mai ales ca apare ca si logodnic al alteia.Pot sa inteleg de ce unii tind sa renunte dupa primul episod, e oarecum sumbru construit. Incepand cu episodul 3 incepi sa intelegi mai bine relatiile dintre personaje.Cred ca e relevant si modul in care a fost perceput de publicul korean, ca tot oameni sunt si ei si modul spectaculos in care au saltat ratingurile, pentru ca intr-adevar, e genul acela de film ce se inscrie intr-o linie progresiva, devenind din ce in ce mai bun, o succesiune de puncte culminante (nu doar unul, dupa care linia devine monoton descrescatoare) ce descopera o profunzime si frumusete socanta, raporturi intime cu existenta.

In general, cand vreau sa urmaresc un serial korean, ma uit si ce rating a avut la koreeni si nu atat pe viki sau alte site-uri similare, caci in general, pe site-uri publicul majoritar e mai tanar, ce inclina mult spre light,comercial. Macar stiu ca ratingurile se masoara pe un esantion mai larg, nu doar adolescenti, deci sunt mai relevante :slight_smile:

@denisa_lapusan - si eu obisnuiesc sa ma uit la ratinguri, dar nu inainte de a le viziona. Ma uitam de curiozitate ce rating o fi avand de imi place “atat de mult”. Eu aleg dramele in functie de actori, pentru ca deja cam stiu ce potential poate sa aiba x sau y, din productiile in care i-am mai urmarit inainte. Asa se face ca am urmarit toate, dar toate productiile unor actori, chiar daca povestea in sine nu a fost de laudat. Uneori, ca in cazul My princess, povestea “sucks” dar serialul devine popular datorita cast-ului.

Sa stiti ca sunt multi actori de care nici nu am auzit care sunt foarte populari in Coreea, precum e si protagonista din Rude Miss Young Ae (nu mai stiu cum o cheama kekek) care e cel mai recunoscut chip din istoria televiziunii coreene. N-as fi spus asta, doar coreenii o recunosc. Nu e cea mai silueta si nici cea mai frumoasa, dar e foarte populara datorita acestei productii care are deja 12 sezoane iesite. Serialul pe viki este complet necunoscut si au obtinut licenta doar pentru sezonul 11. Pt seria aceea un staff viki m-a provocat sa devin CM. Am zis da imediat pentru ca am fost suprinsa sa ma contacteze ei cand eu stiam ca de obicei noi trebuie sa cerem aprobarea pentru un canal anume. Abia apoi mi-am dat seama cat de greu va fi pentru ca “nu are tragere la public” si “membrii acestui site.” Dar oarecum am facut-o.

Secret pentru mine a avut ceva ce nu pot defini. Acel “ceva” m-a prins din prima. Cunosc actorii din alte productii, stiam ca nu voi fi deceptionata. Jisung era oarecum criticat si spuneau ca si-a pierdut din farmec si talent, dar mie mi s-a parut ok, caci excelent ar fi prea mult de spus. E rar cand si “povestea” si, si “cast-ul” ma atrage foarte tare. A fost aceeasi poveste si cu Master’s Sun. Dar de ce as pune Secret inainte de MS, as putea spune, pentru ca eu sunt atrasa mai mult de melodrame. Ador si comediile romantice, dar mai degraba as putea sa vizionez o poveste dramatica fie ca sfarsitul este tragic sau nu. Nu stiu de ce e asa, unii nu inteleg cum o balada mie imi ridica moralul si nu ma deprima, dar asa este. Cand vreau relaxare, ascult balade si sad songs. Asa e si cand scriu… personajele mele trebuie NEAPARAT sa sufere inainte de acel “happy end”. Oi fi eu vreo ciudata?

1 Like

Si eu. Super talentat, TaeYang!

Esti doar un artist, un spirit creator.

Ah, asta pot sa sustin intrucat acestea ma inspira nu cateodata, ci mereu.

1 Like